Fördelar med fiber

Fiber är en bredbandslösning som idag ses som den absolut snabbaste och säkraste lösningen och det håller på att installeras i större delar av Sverige just nu. Det är helt enkelt framtidens bredband och inom en snar framtid kommer precis alla hushåll ha fiber installerat. Fiber är nämligen driftsäkert, det upplever inte många eller stora störningar och det är även säkert att använda sig av när det åskar. Det har dessutom näst intill obegränsad kapacitet. Tanken med fiber är att det ska möjliggöra internet för precis alla. Om du som exempel laddar hem en film som är 1.5 GB med ADSL kommer det att ta 27 minuter. Att ladda ned samma film med fiber tar istället endast 2 minuter. I takt med att allt fler blir mer och mer beroende av ett fungerande internet ökar även kraven på att internet ska vara snabbt och effektivt för alla.download-14

Fiber har i stort sett bara fördelar gentemot andra lösningar som man kan använda sig av. Om man drar fiber till ett hus är egentligen nackdelarna bara anslutningskostnaden samt att du måste gräva i din trädgård. Bortsett från det finns det bara fördelar med att välja fiber framför andra bredband. Du kommer garanterat inte att ångra dig och det går att gräva på ett bra sätt som inte förändrar din trädgård allt för mycket. En nackdel som finns med fiber är att du inte kommer att kunna ta med det utanför ditt hem. Det är endast begränsat till insidan av ditt hem.

Om du känner att du är i behov av ett riktigt bra internet på daglig basis ska du fundera på att installera fiber. När du väl har det installerat kommer du att fundera på varför du inte har tagit tag i det och installerat fiber förut. Det är smidigt och enkelt för alla!