Vad är IP-telefoni?

IP-telefoni är en av de stora trenderna som har kommit på sistone. Det är enormt praktiskt och möjliggör att man kan prata med människor oberoende var de befinner sig i nätet så länge de har en uppkoppling. Det handlar helt enkelt om överföring av röstsamtal via datornätverk och så kallade IP (internetprotokoll). Det är vanligt att ip-telefoni även kallas för webbtelefoni eller bredbandstelefoni och man använder sig av det allt mer dagligen inom olika branscher och företag. Med hjälp av internet kan man idag ringa till många olika typer av enheter, till exempel dator, surfplatta och givetvis till telefoner. IP-telefonin använder sig av den kapacitet som råkar finnas tillgänglig. Det innebär att ibland när man pratar i telefon via IP-telefoni kan man uppleva att samtalet är fördröjt. Det har ofta ingenting med enheterna att göra utan endast med internet.22234436300_cdc9e1cffe_b

Det räcker med att en av de samtalande har en dålig internetuppkoppling för att samtalet ska bli fördröjt i båda ändar. Därför är det återigen mycket viktigt att man satsar på en god bredbandsuppkoppling även när man vill prata i telefon via internet. Det är ofta mycket billigare att ringa via internet och genom många appar så är det faktiskt helt gratis. En del appar tillåter dig att ringa gratis via en viss anslutning. Om du istället vill ha en supersnabb anslutning kan du istället behöva betala för appen.

Det är just pålitligheten som är nackdelen med IP-telefonin då internet alltid fungerar så bra det kan. Det innebär att det fungerar efter den anslutning som finns tillgänglig och om man har långsamt laddande internet kommer det även påverka IP-telefonin. Det är dock någonting som håller på att växa sig allt större och gör att du kan prata med dina släktingar i USA utan att det kostar dig någonting alls vilket är oerhört smidigt.